13 Haziran 2025 tarihinde lanetli israilin İran’a saldırmasıyla başlayan İran israil savaşın 13.gününde ABD nin B2 bombardırman uçaklarıyla 14 sığınak delici GBU 57 A penetrator MOP bombası ile Fordo İsfahan Natanz nükleer tesislerinin bombalamasında sonra manyak egoist trumpın lanetli İsrail’e ve İran’a çağrısıyla ateşkes ilan edilmiş lanetli israilin mühimatları stokları azalınca ateşkesi kabul etmek zorunda kaldı ve mola verdi .
İran’ın lanetli israil’e balistik füzelerinin etkili isabetleri lanetli israilin çaresizliğe bürünmüş hali enkaza dönen yerleşim ve askeri noktaları kamuoyunda tepkilere neden olmuştu İran savaşı kendi sınırları dışında tutmak için oluşturduğu direniş ekseni doktrini Lübnan’da Suriye’de ırakta zayıflamasının ardında nükleer müzakereyi bahane eden lanetli israil küresel tehdit olarak dünyanın başına bela olan ABD nin desteğiyle İran’a saldırmış İran’ın bölgesel etkisini zayıflatmak körfezdeki diğer Arap ülkelerinede göz dağı vermiştir İran’ın bölgedeki nüfuzunu azaltmak İran’ın politikalarında hoşlanmayan lanetli israil ABD yi de bölgesel bir savaşa çekmek istemektedir .
Trumpın israilin lehine müzakere edebilecek bir ekibi siyaset sahnesine çıkaracağı İran’ı nükleer proğramdan vaz geçirmeye çalışacağı trumpın en son teklifinde Avrupa’da ve ABD bankalarında bulunan 6 milyar doların serbest kalacağı 30 milyar doların nükleerden vazgeçmesi halinde İran’a vereceğini bunun parasınıda Körfez ülkelerinde karşılanacağı aşikardır trumpın nükleersiz güçsüz savunmasız Ortadoğu’da bir İran görmek istiyor lanetli israilin ortadoğuda ABD nin ileri karakolu olarak kalmasını istemektedir lanetli israil üzerinde körfez ülkelerini sindirmek ve petrolde pay almalarını devam ettirmek istemektedir .
Lanetli israilin İran’a saldırmasının amacıda rejim değişikliğiydi umduğunu bulamayan lanetli israil karşısında tüm İran halkı tek vücut halinde İran’a saldırıları protesto etmiştir rejime destek vermiştir anlaşılıyor ki lanetli israil ve destekçisi şeytan ABD bölgesel ve küresel etkileri devam edecek manyak agresif trumpın gerekirse İran’a bir daha saldırırız tehditleri İran için önemli sonuçları olacaktır lanetli israil bölgeyi cehennem ateşine çevirmek istiyor .
Koşulsuz şeytan ABD nin desteğini fırsat bilen soykırımcı netanyahu İran’ın nükleer güce sahip olması halinde lanetli israille savaşacağını düşünüyor buna da şeytan ABD yi inandırmak istiyor .
İran’ın uzun sürede savaşın içinde olması bölge savaşı olur lanetli israilin izlediği strateji politika Ortadoğu’da bölgesel güç olması için Arap ülkelerinin zayıflatılması lanetli israilin güç kazanması demektir ortadoğu Arap ülkelerinin akibeti Gazze gibi olmasını isteyen lanetli israil bölgenin güçlü ülkesi olmak Körfez ülkelerinin iç ve dış cephesini zayıflatmak birlik beraberlikten uzak parçalanmış bir körfez lanetli israil’in politikalarına hizmet etmektedir körfez ülkelerinin refahı lanetli israilin jeo politikalarını etkilemekte ve istenmemektedir lanetli israilin stratejisini zayıflatan körfez ülkelerinin yüksek teknoloji kullanımına karşı olan lanetli İsrail yahudi lobilerinin şeytan ABD nin üzerindeki baskılarıyla engellenmektedir .
Körfezdeki ve bölgedeki Arap ülkelerinin askeri ve ekonomik olarak işbirliği yaparak lanetli israilin Ortadoğu’daki politikalarını baskılarını boşa çıkarmak bu gün hedef İran yarın sıra hangi bölge ülkesinde sorusu akla gelmektedir İran ile bölgesel ittifaklar kurulmalı yoksa lanetli israilin azalmış mühimmatı Avrupa’dan ABD den gelecek füzelerle İran’la uzun bir savaşa hazırlanıyor moladan sonra İran’a sistematik saldırıları devam edecektir .
İran iç cephesini güçlendirmeli hızla demokratikleşmeye gitmeli körfez ülkeleriyle barışmalı İslam ülkeleri tehlikeyi şimdiden görmeli birlik ve beraberlikten yana olmalı
Arap ülkeleri bölge ülkeleri hepsi lanetli israilin hedefindedir
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025