DOLAR 41,0955 0,51%
EURO 47,6113 0,57%
ALTIN 4.462,53-0,34
BITCOIN %
Diyarbakır
35°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bugün Öğretmenler Günü: Atama Bekleyen Öğretmenlerimizin Sessiz Çığlığı

ABONE OL
24 Kasım 2024 16:38
1

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Kasım 2024 16:38


Kaynak: MEHMET SABRİ İPEK

Bugün 24 Kasım. Öğretmenler Günü. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği yüceltmek, emek veren elleri alkışlamak için bir fırsat… Ancak kutlamaların arasında sessiz bir çığlık duyuyoruz: Atama bekleyen öğretmenlerimizin çığlığı.

Bir düşünelim, bir insanın hayatını adadığı bir mesleği icra edememesi kadar acı bir şey olabilir mi? Üniversitelerde yıllarca ter döken, sınav maratonlarında emeğini ortaya koyan öğretmenlerimiz, diplomasını alıp mesleğine kavuşmayı beklerken, başka sektörlere yönelmek zorunda kalıyor. İnşaatta çalışan, kuryelik yapan, hatta garsonluk yapan öğretmenlerimizin haberlerini her gün duyuyoruz. Peki, neden?

Ülkemizde öğretmen ihtiyacı olmasına rağmen atama sayılarındaki yetersizlik, her yıl binlerce öğretmenin hayalini ertelemek zorunda bırakıyor. Kaç öğretmenimizin atanma hayaliyle KPSS’ye defalarca girdiğini, sonuçlarda umutla hayal kırıklığı arasında gidip geldiğini biliyor muyuz?

Üstelik bu durum yalnızca atanamayan öğretmenlerin sorunu değil. Onların öğrencileri, hayallerindeki öğretmenlerine kavuşamıyor. Köy okullarında eğitime ulaşmayı bekleyen çocuklarımız, şehirlerde sınıf başına düşen öğrenci sayısının yüksekliği yüzünden yeterli eğitimi alamayan yavrularımız da bu tablonun bir parçası.

Oysa öğretmen, yalnızca bir ders anlatan kişi değildir. Toplumun temel taşını inşa eden bir mimardır. Bir öğrencinin hayatına dokunan bir rehberdir. Bir ülkenin geleceğine ışık tutan bir fenerdir. Öğretmensiz bir toplum, karanlıkta yolunu arayan bir gemi gibidir.

Bugün, atama bekleyen öğretmenlerimizi unutmayalım. Onların sesi olalım. Kutlamaların ötesine geçip sorunları konuşalım. Atama bekleyen binlerce öğretmenimizin yalnızca mesleğini yapmak istediğini, başka bir hayal peşinde olmadığını unutmamalıyız.

Öğretmenler Günü yalnızca çiçekler ve mesajlarla geçiştirilecek bir gün olmamalı. Sorunların konuşulduğu, çözümlerin üretildiği, emeğin karşılık bulduğu bir gün olmalı. Çünkü öğretmenlerimiz, en iyisini hak ediyor.

Bir gün, Öğretmenler Günü’nü sadece atanmış, öğrencileriyle buluşmuş öğretmenlerin kutlayacağı günlere ulaşmak dileğiyle…

 

Mehmet Sabri İPEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP