DOLAR 41,0985 0,76%
EURO 47,6148 0,83%
ALTIN 4.454,56-0,52
BITCOIN 45707841,57%
Diyarbakır
38°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

20 bin öğretmen ataması ve mülakat sistemi

ABONE OL
8 Mayıs 2024 21:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 Mayıs 2024 21:46


Kaynak: Ayşegül TAŞ

2023 KPSS puanıyla ataması gerçekleşmesi planlanan 20 bin öğretmen bu hafta kontenjanları ile belli oldu. Açıklanan bu rakam eğitim öğretim için hayırlı uğurlu olsun.

KPSS puanı ve mülakat puanı ile öğretmen olmaya hak kazanan adaylar ilk etap olarak KPSS puan ve sıralamalarıyla sevinç yaşadılar. Fakat süreç henüz bitmiş değil.
Sırada mülakat var.

Peki mülakat nasıl olacak ?
Sistem olarak yuvarlama dediğimiz sistem yürürlükte.
Milli eğitim bakanlığı tarafından geliştirilen yeni mülakat sistemi ise merakla bekleniliyor.

Yeni mülakat sistem olarak tam oturmuş değil. Mülakat tarihi belli iken sonuçlanma ve itiraz tarihi belli değil. Süreç nasıl ilerleyecek bunları merakla bekliyoruz.
Mevcut sistemde KPSS %50, mülakat yani sözlü sınav %50 mevzusu yok. Bunun için kanun gerekli. Peki mecliste kanun geçecek mi ? Birçok durumun cevabı yok. Açıklanan kontenjanlarla öğretmenler sevinirken aynı zamanda akıllarında ki sorular ile kara kara düşünüyorlar.

Açıklanan yeni müfredat’a mı çalışacaklar yoksa okul ders kitaplarına mı? Henüz bunlarında soruları açıklanmış değil. Bu durumların takibinde bulunacağız.

Öğretmenler gibi ailelerde çok mutlu fakat mülakat durumları yürek burkuyor.

Mülakata dair şüpheler akılları kurcalıyor. Daha önce yaşanan torpil durumları, hak edilen puanların verilmemesi ve gerisinde gelen hayal kırıklıkları soru işaretlerini çoğaltıyor.

Son olarak Milli Eğitim Bakanı tüm sorulara açıklık getirecek.
Sistem nasıl ilerleyecek hangi illerde komisyon kurulacak. Bunların tüm cevaplarını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Dilerim ki hakikate dayalı, ülkemizin geleceği ve eğitim öğretim bakımından branşlarına dair verimli öğretmenler mesleklerini icra etmeye başlar.

Ayşegül TAŞ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP