Saldırıya uğrayan aile reislerinden Hacı Dayıbaşı, GazeteDetay’a yaptığı açıklamada, 12 yıldır Bektaşlı köyüne fındık toplamak için geldiklerini söyledi.

“12 yıldır bu köye geliyoruz”

Dayıbaşı, kendileri ile köy halkı arasında uzun yıllardır herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, bu yıl yaşanan olayın kendilerini şaşırttığını ifade etti.

Olayın çeşme başında başladığını anlatan Dayıbaşı, 13-14 yaşlarında bir kız bir erkek çocuklarının su almak için çeşmeye gittiğini,çeşme başında çöp atan kişilere burayı kirletmeyin uyarısında bulunduklarını karşı tarafında siz işçisiniz diyerek çocuklara saldırdıklarını çocukların oradan hemen ayrıldığını söyledi

“Oradan ayrıldıktan sonra saldırı gerçekleşti”

Diyarbakır’da  Plaza’da yangın paniği: Binada mahsur kalanlar olduğu bildirildi
Diyarbakır’da Plaza’da yangın paniği: Binada mahsur kalanlar olduğu bildirildi
İçeriği Görüntüle

Çeşme başındaki tartışmanın ardından bölgeden ayrıldıklarını belirten Dayıbaşı, daha sonra taşlı 8-10 kişi tarafından saldırıya uğradıklarını anlattı.

Dayıbaşı, “Oradan ayrıldıktan sonra saldırı gerçekleşti. Araçta çocuklarımız da vardı. Büyük bir panik yaşandı. Çocuklar korktu” diye konuştu.

“Diğer köylüler bize sahip çıktı”

Olayın ardından köydeki diğer vatandaşların kendilerine destek verdiğini belirten Hacı Dayıbaşı, yaşanan olayın o köyde yaşayan sorunlu bir aileden kaynaklandığını belirtti.

Dayıbaşı, “Bu aile köyde en sorunlu aile olarak biliniyor. Diğer köylüler ise bize sahip çıktı. Biz 12 yıldır buraya fındık toplamaya geliyoruz. Bugüne kadar köylülerle herhangi bir problem yaşamadık” ifadelerini kullandı.

Görüntüler sosyal medyada gündem oldu

Çocukların da bulunduğu kamyonet kasasına taşların atıldığı anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntülerde araç içerisindeki kişilerin yaşadığı panik ve korku dikkat çekti.

Olayın ardından resmi makamlar tarafından da inceleme başlatılırken, tarafların açıklamaları kamuoyuna yansıdı. Yaşanan saldırı, mevsimlik tarım işçilerinin güvenliği ve bölgede çalışma koşulları konusunda da tartışma başlattı.

Kaynak: MEHMET HADİ SÜMER