Güneşin altında geleneksel yöntemlerle hazırlanan dolmalık ve acı biber başta olmak üzere çeşitli kurutmalık sebzeler, Diyarbakır’daki tezgahlarda satışa sunulmaya başlandı.

Yenişehir Gençlik Merkezi’nde Gençler Festivalde Buluştu
Yenişehir Gençlik Merkezi’nde Gençler Festivalde Buluştu
İçeriği Görüntüle

Nemli Bölgelerden Gelenler Diyarbakır’ı Tercih Ediyor

Diyarbakır’ın sıcak ve güneşli iklimi, sebzelerin doğal yöntemlerle kurutulması için önemli bir avantaj sağlıyor. Özellikle nem oranının yüksek olduğu bölgelerden kente gelen vatandaşlar, evlerinde yeterince kurutmalık hazırlayamadıkları için Diyarbakır’daki tezgahlara yöneliyor.

Kenti ziyaret eden yerli turistler de alışverişlerinde kurutmalık ürünlere ilgi gösterirken, özellikle geleneksel dolmalık biber ve acı biber kuruları öne çıkıyor.

Yeni Sezon Fiyatı 200 Liradan Başladı

Yeni sezon kurutmalık sebzeler bu yıl kilogramı yaklaşık 200 liradan satışa sunulmaya başladı. Fiyatların geçen yılki seviyelere yakın olduğu belirtilirken, esnaf önümüzdeki haftalarda ürün miktarının artmasıyla birlikte fiyatlarda düşüş yaşanabileceğini ifade ediyor.

Üretimin ve ürün arzının artmasıyla birlikte kurutmalık sebzelerde fiyatların bir miktar gerilemesi bekleniyor.

Diyarbakır’da geleneksel kış hazırlıklarının önemli bir parçası olan sebze kurutmalıkları, önümüzdeki günlerde daha fazla tezgahı süsleyecek.

Muhabir: TAHA YAYAN