Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin tutuklu anne ve babası yargılandı. Duruşmada çok sayıda psikolog ve rehberlik öğretmeni tanık olarak dinlendi. Tanıklar, saldırgan öğrencinin arkadaşlık kurmakta zorlandığını, kendine zarar verme girişimlerinde bulunduğunu ve psikolojik destek aldığını anlattı.
Mahkeme, baba Uğur Mersinli’nin tutukluluğunun devamına, anne Peyman Pınar Mersinli’nin ise tahliyesine karar verdi. Duruşma 4 Aralık’a ertelendi.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları tahliye kararına tepki gösterirken, ailelerin avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı.
Olay, 15 Nisan’da Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelmiş, silahlı saldırıda öğretmen Ayla Kara ile 9 öğrenci yaşamını yitirmiş, 15 öğrenci yaralanmıştı.





