Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan özel okullarda öğrenim gören ve önceki yıllarda eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınan ancak öğrenim kademesini henüz tamamlamayan öğrenciler destekten yararlanmaya devam edecek.
Destek ödemeleri yüzde 35 artırıldı
2026-2027 eğitim ve öğretim yılı için uygulanacak destek tutarları, 2025-2026 eğitim öğretim yılında ödenen miktarlar esas alınarak yüzde 35 artırıldı.
Yeni ödeme planına göre, ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri için 44 bin 906 lira, ortaokul 8’inci sınıf ve ortaöğretim 12’nci sınıf öğrencileri için ise 52 bin 488 lira eğitim ve öğretim desteği ödenecek.
Düzenlemenin, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin desteklenmesine yönelik uygulamanın 2026-2027 eğitim öğretim yılında da devam etmesini sağlaması bekleniyor.




