Ayakkabı üretimi ve ihracatında önemli merkezlerden biri olan Manisa’da geliştirilen sistem, sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacına çözüm sunmayı ve üretim maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.
Ayakkabının üst kısmını oluşturan saya parçalarının dikiminde kullanılan makine, işlem öncesinde parçaları kamera sistemiyle analiz ediyor. Yapay zeka tarafından gerçekleştirilen kontrollerin ardından parçanın dikime uygunluğu belirleniyor ve dikim işlemi otonom olarak tamamlanıyor.
Sistem sayesinde hatalı parçaların üretime girmesi önceden tespit edilirken, malzeme kaybının da önemli ölçüde azaltılması sağlanıyor. Makinenin üretim sürecine dahil edilmesiyle hem zaman tasarrufu elde ediliyor hem de ayakkabı üretiminde daha standart bir kalite yakalanıyor.





