DOLAR 41,3390 0,35%
EURO 48,5981 0,72%
ALTIN 5.018,611,16
BITCOIN 47889090,30%
Diyarbakır
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trump, Starmer ile basın toplantısında Putin’e ağır suçlamalar yöneltti

Trump, Starmer ile basın toplantısında Putin’e ağır suçlamalar yöneltti

ABD Başkanı Donald Trump, Keir Starmer ile düzenlediği ortak basın toplantısında Vladimir Putin'i kendisini hayal kırıklığına uğratmakla suçladı. ABD Başkanı, bu basın toplantısında Rus mevkidaşına yönelik eleştirilerini yoğunlaştırdı.

ABONE OL
19 Eylül 2025 09:46
Trump, Starmer ile basın toplantısında Putin’e ağır suçlamalar yöneltti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Eylül 2025 09:46


Kaynak: HİBYA

Trump Perşembe günü yaptığı açıklamada, göreve geldikten kısa bir süre sonra Rusya ve Ukrayna arasında bir barış anlaşmasına aracılık etmeyi umduğunu, ancak Putin’in eylemlerinin bunu yapmasını engellediğini söyledi.

Trump’ın açıklamaları, iki günlük resmi ziyaretinin sonunu işaret eden ve iki lider arasındaki birçok gerginlikten büyük ölçüde uzak duran Starmer ile birlikte bir saat süren basın toplantısında geldi.

Trump, başbakanı Filistin devleti konusunda eleştirmekten veya İngiltere’ye ifade özgürlüğü konusunda saldırmaktan büyük ölçüde kaçındı, ancak Starmer’ın düzensiz göçle başa çıkmak için orduyu devreye sokabileceğini ima ettiğinde rahatsızlık yarattı.

Ancak Putin’in Rusya Devlet Başkanı hakkındaki yorumları, eşi benzeri görülmemiş ikinci devlet ziyaretini Putin’i dünya sahnesinde tecrit etmek için kullanmayı uman İngiliz yetkilileri memnun etti.

Trump, Putin “beni hayal kırıklığına uğrattı. Çok sayıda insanı öldürüyor ve öldürdüğünden daha fazla insan kaybediyor. Rus askerleri, Ukrayna askerlerinden daha yüksek oranda öldürülüyor.” dedi.

Trump, Rusya ve Ukrayna arasında bir ateşkes müzakeresinin kolay olacağını düşündüğünü, “Başkan Putin ile olan ilişkim nedeniyle… ama beni hayal kırıklığına uğrattı, gerçekten hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Trump, Starmer’ın Filistin devletini tanıma kararına açıkça karşı çıktı, ancak bunu yalnızca kısaca, “az sayıdaki anlaşmazlıklarımızdan biri” olarak nitelendirdi.

Starmer’ın 90 dakikalık ikili görüşmedeki en büyük başarısı, tartışmasız bir şekilde, başkanın Ukrayna’daki devam eden savaş nedeniyle Putin’e olan öfkesini odaklamasıydı.

Trump geçmişte Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Biden’ı savaştan sorumlu tutmuştu. Ancak son haftalarda Rusya’yı saldırgan olarak nitelendirdi ve Perşembe günü tüm dikkatini Putin’e verdi.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP