UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda “Müzik Şehri” unvanıyla yer alan Şanlıurfa, uluslararası müzik buluşmalarına ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Kentte 30 ülkeden temsilci ve sanatçının katılımıyla düzenlenen UNESCO Müzik Şehirleri Yıllık Toplantısı’nda sahne alan Pınar kardeşler, performanslarıyla davetlilerden alkış aldı.

Ablasının izinden müzik yolculuğuna başladı

Vokal ve piyano eğitmeni Nurnilay Pınar, küçük yaşlarda başlayan müzik tutkusunu eğitimle geliştirerek profesyonel kariyerine taşıdı. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümünü birincilik ve yüksek onur derecesiyle tamamlayan Nurnilay, kendisinden 5 yaş küçük kardeşi Nurniran’ın da müziğe yönelmesinde etkili oldu.

Antalya’da yaşayan Nurnilay Pınar, kardeşiyle Türkiye’de çeşitli üniversiteler ve özellikle Akdeniz Bölgesi’ndeki belediyelerle ortak çalışmalar yürüttüklerini, yurt dışında da konserler verdiklerini anlattı.

Siirt’in Yüksek Yaylalarında Bal Mesaisi: Hedef Kaliteyi Artırmak
Siirt’in Yüksek Yaylalarında Bal Mesaisi: Hedef Kaliteyi Artırmak
İçeriği Görüntüle

Son olarak Viyana’daki konser serilerinde kardeşiyle aynı sahneyi paylaştıklarını belirten Nurnilay Pınar, birlikte müzik yapmanın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti.

Pınar, “Çok küçük yaşlardan itibaren ortak bir müzik paydasında buluşabildik. 7 senedir aktif olarak beraber konserler yapıyoruz. İnsanın kardeşiyle hem Doğu hem Batı senteziyle müzik oluşturması çok kıymetli. Hem iki müzisyen olarak birbirimize büyük bir saygı ve sevgimiz var hem de iki kardeş olarak böyle bir anı paylaşmak bizim için oldukça değerli.” dedi.

“Ablamla sahnede olmak en özel an”

Piyanist Nurniran Pınar ise müziğe çocukluk yıllarında ablasının teşvikiyle başladığını belirtti. Üniversite eğitimi için 5 yıl önce Viyana’ya giden Nurniran, Rusya, Azerbaycan, Avusturya, Litvanya ve Türkiye’de konserler verdiğini, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandığını söyledi.

Ablasıyla aynı sahneyi paylaşmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını vurgulayan Nurniran Pınar, kardeşlik bağlarının müziklerine de yansıdığını dile getirdi.

Nurniran Pınar, “Ablamla sahnede olmak tabii ki benim için en özel an. Diğer arkadaşlarımla veya farklı sanatçılarla aldığım sahnelerden bizim için farklı bir önemi var. Kardeşlik duygusu hem sanatımızla birleşiyor hem de yaptığımız müziğe çok güzel bir zenginlik katıyor.” ifadelerini kullandı.

Doğu ve Batı müziğini aynı sahnede buluşturuyorlar

Farklı ülkelerde verdikleri konserlerle müzik yolculuklarını sürdüren Pınar kardeşler, ortak sanat anlayışlarını kardeşlik bağlarıyla birleştiriyor. Yaklaşık 7 yıldır birlikte sahne alan iki müzisyen, hem Türkiye’de hem de uluslararası platformlarda dinleyicilerle buluşarak çocukluk hayallerini birlikte yaşatıyor.

Kaynak: AA