Özvar, yaklaşık yarım milyon ilişiği kesilmiş öğrencinin başvurabileceğini belirtirken, halen öğrenci olup 9 Aralık’a kadar kaydını sildirerek aftan yararlanabilecek kişiler nedeniyle kesin sayının belirlenmesinin zor olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi DÜSEM'den Bir Yılda Yaklaşık 3 Bin Kişiye Eğitim Desteği
Dicle Üniversitesi DÜSEM'den Bir Yılda Yaklaşık 3 Bin Kişiye Eğitim Desteği
İçeriği Görüntüle

Bazı suçlardan hüküm giyenler kapsam dışında

Terör, kasten öldürme, işkence, eziyet, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından hüküm giyenler aftan yararlanamayacak. Sahte evrak veya hukuka aykırı yollar nedeniyle ilişiği kesilenler de düzenleme dışında tutulacak.

Özvar, düzenlemenin bugüne kadar çıkarılan en kapsamlı öğrenci aflarından biri olduğunu belirterek, üniversiteye yerleştiği halde kayıt yaptıramayanlar ile ön lisanstan doktoraya kadar çeşitli kademelerde ilişiği kesilenlerin de aftan yararlanabileceğini ifade etti.

Başvurular 9 Aralık’a kadar

Kapanan veya öğrenci almayan programlara ilişkin de düzenleme bulunduğunu belirten Özvar, öğrencilerin önce eski programlarına veya eşdeğer bir programa kaydedileceğini, ardından şartları sağlamaları halinde yatay geçiş yapabileceklerini söyledi.

Özvar, üniversitelerin af kapsamında çalışmalarına başladığını belirterek, öğrencilerin 9 Aralık’a kadar başvuru yapabileceklerini hatırlattı. Düzenlemenin gençlere eğitimlerine devam etme ve yeni bir kariyer oluşturma fırsatı sunduğunu vurguladı.

Kaynak: AA