Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan iskele ekibi şefi F.L, kazada yaşamını yitiren Mehmet Şirin Yalçıner’in eşi Gülli Yalçıner ve sanık avukatları hazır bulundu.
Yalçıner’in eşi, sanıklardan şikayetçi olmadığını ve davaya katılma talebinin bulunmadığını belirtti.
Tutuksuz sanık F.L. ise önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek beraatini talep etti.
Yeni bilirkişi raporu hazırlanacak
Duruşmada Cumhuriyet savcısı, sanıkların mevcut hallerinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine yönelik mütalaa verdi.
Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak dosyada bulunan bilirkişi raporunun eksik olduğunu ileri sürdü. Avukatlar, uzman kişiler tarafından daha kapsamlı bir ek bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, dosyaya sunulmak üzere uzman kişilerce yeni bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi.
Duruşma, 14 Ocak 2027 tarihine ertelendi.
10 sanık hakkında hapis cezası talebi
İddianamede tutuksuz sanıklar F.L, İ.B, K.K, M.A, R.Y, M.T, Ş.T, S.T, V.D. ve S.K. hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
4 işçi hayatını kaybetmişti
Kulp ilçesinde 11 Kasım 2025'te yapımı süren köprü çalışmaları sırasında, köprü ayaklarının üzerine kurulan iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen iş kazasında Şeyhmus Anuştekin, Tahsin Dere, Salih Lale ve Mehmet Şirin Yalçıner yaşamını yitirmiş, C.N. ise yaralanmıştı.




