Diyarbakır kent genelinde hava sıcaklıları gündüz vaktinde ortalama düzeyde 23 santigrat derecelere kadar düştü. Gelinen aşmaya ek olarak Kasım ayı ile birlikte hava sıcaklıklarında bir miktar daha düşüş yaşanacağı değerlendiriliyor. Kış mevsiminin kurak soğuk olarak geçtiği bilinen Diyarbakır’da sıcaklıkların düşmesi ise esnafları yeniden harekete geçirdi.
Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeni ile harekete geçen merkez Bağlar ilçesinin Kuruçeşme Mevkiinde esnaflık yapan vatandaşlar son birkaç gündür elektrikli ısıtıcıların yeniden satışına başladı. Elektrikli ısıtıcı türleri ise ayaklı, şömineli ve pervane biçiminde satışa sunuluyor.
Esnaflar satışa sundukları ürünlerin ilk günlerden itibaren Diyarbakırlılar tarafından ilgi gördüğünü belirtirken, günde 3 ile 5 adet arasında ürün satışı yaptıklarını ifade ediyor. Ayrıca ısınma bedelinin elektrik faturasına etkisi hakkında bilgi veren esnaflar, saat başı 2 lira ücret ortaya çıktığını söylerken, en düşük ısıtıcı fiyatının 1300 lira, en yüksek fiyatın ise 2 bin 450 lira olduğunu dile getirdi.
Son olarak en çok tercih edilen ürün hakkında konuşan esnaflar yeni üretim pervane görünümlü ısıtıcıların daha fazla tercih edildiğini vurguladı.






