Hukukçu Elif Ciniviz:" birleştirici bir şefkat eli uzatılmıştır"
Hukukçu Elif Ciniviz:" birleştirici bir şefkat eli uzatılmıştır"
İçeriği Görüntüle

Yaşam pahalılığı ve alım gücünün düşmesi her alanda olumsuz etkileri ile devam ederken, artık işporta tezgâhlarında bile satış hareketliliği oluşmuyor. Mağazalarda satılan ürünleri pahalılık nedeni ile alamayan Diyarbakırlıların çaresi olan işportacılarda dahi ürünlerin fiyatı cep yakarken, fiyatlar ise önceki yıllara göre yüksek rakamlara ulaşır hale geldi. Yaşanan pahalılık ise hem esnafı, hem de vatandaşları zor duruma sürüklüyor.

Geçtiğimiz yıllarda kaldırımlara saçılan işporta ürünleri yoğun kalabalıklar tarafından hemen satın alınırken, son aylarda ise sabah kaldırımlara saçılan giyim ürünleri akşam karanlığına kadar satılamıyor. Özelliklede “Ne Alırsan 50 Lira” sloganı artık işe aramıyor, Diyarbakırlılar işporta ürünlerine artık bakmak ile yetiniyor.

İş Olmuyor Borç Yükseliyor

Uğranılmaz hale gelen işportacılar ise iş olmamasından yakınıyor. Bir üründen 20 lira kazandıklarını ifade eden işportacılar, “ben bir ürünü 50 liradan satıyordum yarısı bana kalıyordu. Şimdi bir üründen yüzde 10 bana kalıyor. En ucuz ürünü ben satıyorum ama yine de vatandaşlarımız pazarlık ediyor. İş olmuyor, ne kadar çalışsak da borç yerinde durmuyor. Yükseliyor” diye yaşadıkları durumu aktarıyor.

Diyarbakırlılar Fiyatı Pahalı Buluyor

Diyarbakırlı vatandaşlar ise dar gelirlinin giyim kapısı olan işporta tezgahlarında fiyatların arttığına dikkat çekiyor. Esnafın vatandaşın yanında durması gerektiğini aktaran Diyarbakırlılar, “ben 200 lira fiyatı çok buluyorum. Mağaza ile aradaki makas farkı kapanıyor. Esnaf haklı olabilir ama bence fiyatlar çok yüksek. Sonuçta bu ürünler üretimden halka geliyor. daha ucuz olabilir” şeklinde değerlendirmede bulunuyor.

Kaynak: TAHA YAYAN