Edinilen bilgilere göre, şüphelilerin sosyal medya alım-satım gruplarında boş elektronik sigara kutularını dolu gibi göstererek satışa sundukları, bu yolla çok sayıda kişiyi dolandırdıkları tespit edildi. 20 Mayıs 2025 tarihinde Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan çok sayıda boş elektronik sigara kutusu, beş adet cep telefonu ve çeşitli belgeler ele geçirildi.
Olayla bağlantısı bulunan S.Ç., Y.D., M.M.E., Ö.B., S.F., H.C.D., M.E.K. ve A.Ç. isimli toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden S.Ç., Y.D., S.F., M.M.E., A.Ç. ve M.E.K., 22 Mayıs 2025 tarihinde sevk edildikleri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ö.B. ve H.C.D. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Diyarbakır Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen adli ve mülki çalışmaların artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025