Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, müzik etkinlikleriyle devam ediyor. Festival kapsamında Nevruz Park’ta sahneye çıkan Sagopa Kajmer, uzun yıllara dayanan müzik kariyerinden eserleri Diyarbakırlı müzikseverler için seslendirdi.
Sevilen şarkılar hep birlikte söylendi
Türkçe rap müziğin gelişiminde önemli bir yere sahip olan Sagopa Kajmer, kendine özgü müzik tarzı ve anlatımıyla dinleyicilerin karşısına çıktı. Sanatçı, farklı dönemlerde yayımladığı eserlerden oluşan repertuvarıyla konser alanında müzik dolu anlar yaşattı.
Konserde “Affetmem”, “Oldu Olanlar” ve “İstisnalar Kaideyi Bozmaz” gibi sevilen parçalarını seslendiren Sagopa Kajmer’e hayranları da eşlik etti. Dinleyicilerin hafızasında yer edinen şarkılar, Nevruz Park’taki festival sahnesinde hep bir ağızdan söylendi.
Kültür Yolu Festivali 18 Ekim’e kadar sürecek
Diyarbakır’da farklı sanat dallarını ve müzik türlerini bir araya getiren Kültür Yolu Festivali, 18 Ekim’e kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Festival programı ve etkinlik takvimine ilişkin ayrıntılı bilgilere Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin resmî internet sitesi olan https://kulturyolufestivali.com/ adresinden ve Instagram’daki @turkiye_kulturyolu hesabından ulaşılabiliyor.




