Kayapınar’da tarım komünü
Kayapınar’da tarım komünü
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde halk ekmek sistemini yeniliyor. Günün koşullarına uygun bir üretim faaliyetinin yaşama geçirilmesi nedeni ile yürütülen çalışmaların ilk adımı geçtiğimiz aylarda halk ekmek üretim kapasitesinin artırılması için atılmış ve kentin ekmek ihtiyacını karşılayacak 300 bin kapasiteli üretim fabrikası kurulmuştu.

Üretim halkasının geliştirilmesinin yanı sıra kentin birçok noktasında yer alan satış büfelerinin de modern ve estetik bir şekilde yeniden düzenlenerek hizmete alınacağı duyurulmuştu. Geçen süre zarfında fabrika kurulumu tamamlanırken, kentin dört bir yanını süsleyen modern satış noktaları da görücüye çıkmış oldu.

Daha önce Diyarbakırlar tarafından birçok kez eleştiri konusu edilen mevcut satış büfeleri yerine önümüzdeki süreçte güvenlik, hijyen, estetik merkezli olarak inşa edilen yeni büfeler satış noktaları olarak hizmet verecek. Kapsamlı bir yeniliğin neticesi olan yeni satış noktaları, Bağlar ilçesi başta olmak üzere kentin birçok noktasına yerleştirilecek. Ayrıca sarı ve siyah tonların hakim olduğu büfeler, soğuğa, yağışa ve sıcağa karşı dayanıklılığa sahip bulunuyor.

Ekmek Büfeleri Yenileniyor 1

Ekmek sisteminin sil baştan yeni hale gelmesi için yürütülen çalışmalar Diyarbakırlı vatandaşların takdirini toplarken, vatandaşlar ekmek satış noktalarının kurulmasında, ekmek kapasitesinin artırılmasında ve yeni halk ekmek fabrikasının inşasında emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade ediyor.

Kaynak: TAHA YAYAN