Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve Doğan Hatun sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen Halk Ekmek Fabrikası’nın resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Bucak, projenin sadece ucuz ekmek üreten bir fırın olmadığını, yerel üretimi destekleyen, istihdam yaratan ve kentin ekonomik dinamiklerini güçlendiren stratejik bir yatırım olduğunu vurgularken, 11 ayda tamamlanan fabrikanın, hedeflenen küçük ölçekli bir fırından 100 bin kapasiteli dev bir tesise dönüştüğünü belirtti.
Fabrikanın üretim kapasitesinin günlük 100 bin olduğunu söyleyen Bucak ilk etapta 40 bin ekmek üretileceğini açıkladı. 43 farklı satış büfesi ve 60 personelin çalıştığını ifade eden Bucak, gelecekte toplam istihdamın 100 kişiye çıkarılmasının hedeflendiğini paylaştı.

Son olarak konuşmasında özellikle kadın emekçilerin rolüne dikkat çeken Eş Başkan Serra Bucak, beyaz önlüklerini giyerek iş başı yapan kadınların kenti en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek kendilerine başarılar diledi.




