Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında verilen ödüller açıklandı.

Festivalin dikkat çeken ödüllerinden biri olan Yılmaz Güney Ödülü’nün sahibi “Günyüzü” filmi oldu. Ödülü filmin yönetmeni Banu Sıvacı aldı.

10 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü, Ali Vatansever’in yönettiği “Bir Arada Yalnız” filmine verildi. Aynı filmle Vatansever, En İyi Yönetmen Ödülü’nün de sahibi oldu.

“Günyüzü” filmi festivalde Yılmaz Güney Ödülü’nün yanı sıra oyunculuk kategorilerinde de öne çıktı. Filmdeki performanslarıyla Asena Hotamış Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu, Süleyman Kadim Kabaali ise Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Altın Koza’da ödül alan filmler

Festival kapsamında verilen diğer önemli ödüller şöyle:

En İyi Film: “Bir Arada Yalnız” – Ali Vatansever

Sermaye Piyasası Soruşturmasında 20 Şüpheli Daha Tutuklandı
Sermaye Piyasası Soruşturmasında 20 Şüpheli Daha Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Adana İzleyici Ödülü: “Canavar” – Tunç Şahin

Yılmaz Güney Ödülü: “Günyüzü” – Banu Sıvacı

Kadir Beycioğlu Jüri Özel Ödülü: “Moda Evlilik” – Miraç Atabey

En İyi Senaryo: “Karanlıkta Islık Çalanlar” – Pınar Yorgancıoğlu ve Emre Gülcan

En İyi Kadın Oyuncu: Hazar Ergüçlü – “Mutter: Bir Annenin Hatıra Defteri”

En İyi Erkek Oyuncu: Fatih Al – “Bir Arada Yalnız”

En İyi Müzik: Alican Çamcı – “Karanlıkta Islık Çalanlar”

En İyi Görüntü Yönetmeni: Özkan Karaköse – “Mutter: Bir Annenin Hatıra Defteri”

Törende ayrıca Uluslararası Kısa Film, Ulusal Öğrenci Filmleri, Ulusal Yapay Zeka Kısa Film, Ulusal Kısa Film, Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo ve Ulusal Belgesel Film yarışmalarında dereceye giren isimlere de ödülleri takdim edildi.

Festival töreninde ayrıca yıl içerisinde hayatını kaybeden Türk sinemasının önemli isimleri de anıldı.

Kaynak: AA