2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasına yaklaşık bir ay kala Diyarbakır’da hareketlilik başladı. Bazı özel eğitim kurumlarının yaz dönemi kurslarına ve erken dönemde başlattığı ders programlarına paralel olarak, kitapçılarda da kaynak kitap yoğunluğu gözleniyor.
Öğrenciler ve veliler, özellikle TYT-AYT hazırlık kitapları başta olmak üzere, test kitapları, soru bankaları ve konu anlatımlı kaynaklara yoğun ilgi gösteriyor. Kitapçılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da sezon öncesinde yoğun taleple karşı karşıya kaldı.
Kitap satışı yapan esnaflar, taleplerin özellikle lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerden geldiğini belirterek, “Yaz tatilinin ikinci yarısında bu yoğunluk başlar, okulların açılmasına kadar sürer. Bu yıl da benzer bir tablo yaşıyoruz” dedi.
Veliler ise kaynak kitap fiyatlarının geçen yıla oranla ciddi şekilde arttığını ifade ederken, yine de çocuklarının eğitiminden kısmak istemediklerini dile getiriyor.
Yeni sezonun yaklaşmasıyla birlikte okul ihtiyaçlarına yönelik diğer ürünlerde de önümüzdeki günlerde yoğunluk yaşanması bekleniyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
27 Ağustos 2025EKONOMİ
27 Ağustos 2025