Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Akhisar Gişeleri mevkisinde H.K. idaresindeki 78 YD 559 plakalı çekiciyle, M.A. yönetimindeki 16 AED 124 plakalı tur otobüsünün karıştığı kazada ölü ve yaralıların olduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.
Tur otobüsünün, Denizli'nin Pamukkale ilçesine gittiği öğrenildi.
Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 11.11'de Akhisar otoban girişi yakınında Bursa'dan İzmir istikametine giden tur otobüsü ve çekicinin karıştığı kaza ihbarının alındığı bildirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri yönlendirilmiş olup kazadan etkilenen vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları hızlıca başlatılmıştır. Kazada 11 vatandaşımız vefat etmiş, 27 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın hastanelere sevki sağlanmıştır."
Vali Özkan incelemede bulundu
Manisa Valisi Vahdettin Özkan, kaza yerine gelerek incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
Özkan, gazetecilere, Akhisar'a yakın noktada büyük bir kazanın yaşandığını söyledi.
İlk belirlemelere göre 11 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Özkan, "Öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bunun dışında 34 yolcumuz var. 3 mürettebat ve tır şoförü var. Toplam 11 vefat, 27 kişi yaralı. Bu yaralılardan 16'sı sarı, 9'u yeşil, 1'i kırmızı kodlu olarak hastanelere sevk edildi." dedi.
Vali Özkan, AFAD, itfaiye, sağlık ve jandarma ekiplerinin koordineli ve hızlı şekilde bölgeye intikal ettiklerini vurgulayarak, "Şu anda Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde olay yeri çalışmaları devam ediyor. Tekrar vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Trafik kurallarına harfiyen riayet etmenin ne kadar hayati olduğunu acı bir şekilde yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Otobüs sürücüsü gözaltında
Kazada yaralanan tur otobüsünün sürücüsü M.A'nın Akhisar'da bulunan özel hastanedeki tedavisi tamamlandı.
Taburcu edilen sürücü, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, kazada 11 kişinin hayatını kaybettiği, yaralıların çevredeki hastanelere sevk edildiği belirtildi.
Kaza ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği ve sürücü M.A'nın gözaltına alındığının hatırlatıldığı açıklamada, tedavileri tamamlanan tur otobüsünün sahibi ve yedek şoförü M.Y. ile çekicinin şoförü H.K'nin de gözaltına alındığı, soruşturmanın titizlikle devam ettiği bildirildi.
Kazada yaralanan 1 kişinin ise ambulansta tedavisinin yapıldığı öğrenildi.
Ölenlerin kimlikleri belirlendi
Kazada hayatını kaybedenlerin Cemile Memişçi (71), İhsan Taşçı (73), Mümine Eryılmaz (75), Zülfinaz Tosun (64), Sevgi Kabaroğlu (70), Safinaz Elkurt (76), Vesile Ekici (65), Şahinaz Boran (81), Fikriye Yur (78), Semra Şentürk (58) ve Kadriye Turhanlar (88) olduğu öğrenildi.
Öte yandan kaza anı çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Görüntüde, tur otobüsünün yolda durduğu ve geri manevra yaptığı, bu sırada arkadan gelen çekicinin çarptığı yer alıyor.