Genel Başkan Mahmut Şimşek ve arkadaşları yaklaşık 50 dakikalık nezaket ziyartinde Bağlar ilçesinin lokal sorunlarının yanısıra, Terörsüz Türkiye sürecinde toplumsal mutabakatın sağlanmasında mülki amirlerin ve Stk’ların rolü üzerinde duruldu. Genel Başkan Mahmut Şimşek, GYK üyeleri Tuba Parlamış, Mahmut Eliş, Amed Özbek ve Hakan Karaduman’dan oluşan
TMD’li Heyet, bir ülkede Sivil Ombundsmanlık düşüncesinin devlet- iktidar anlayışından sivil hizmet saflarına taşındığı oranda, o ülkede sivil demokrasi de kendini yeniliyerek devletinin ve iktidarının da kendini yenilenme kabiliyetini ve modern hizmet kavramanı anlayacağını ve yaşatacağını dile getirdi. Ükemizde de atılan Terörsüz Türkiye adımlarının ümarız Sivil demokrasinin temelini oluşturur. Biz kuruluşumuzdan bu yana önerilerimizde yanılmadık, Gerek silah bırakma çağrısı ve Meclis safhalarındaki Siyasi Mutabakat öngörü ve önerilerimizin yerini bulması, bundan böyle de gerekirse, yazılı ve sözlü açıklamalarımızda, çağrılmamız halinde yüzyüze görüşmelerimizde de komisyona ve komisyonlara ilgili yetkilikere şüphesiz önerilerinin olacağını, dile getirdi. Ülkenin normalleşmesi süreci, Mecliste, siyasi Mutabakatın sağlanmasından ve buradan sivil örgütlenmelerle kurulacak doğru temas doğru demokratik düşünceyi geliştirecektir.
Halkımıza net bir demokratik yaşam sunmanın gereği, bu ülkenin insanına ve dünyadaki yerine yakışır sivil Anayasaya da elbet sıra gelecektir, gelmelidir, dedi.
Ziyaretin Sonunda Başkan Şimşek Kaymakam Özdemir’e iki imzalı kitabını takdim etti.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025