Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi’nde yürütülen temel kazısı sırasında göçük meydana geldi. Kazı alanının hemen yanında bulunan iş yerinin bir bölümü çökerek hasar gördü.

Edinilen bilgilere göre, temel kazısı yapılan alanda yağışın da etkisiyle meydana gelen göçük, bitişikteki iş yerini etkiledi. Çökme nedeniyle iş yerinin bazı bölümlerinde hasar oluşurken içeride bulunan eşyalar da zarar gördü.

Ekipler Bölgeye Sevk Edildi

Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Ekipler, çevrede inceleme yaparak yeni bir çökme ihtimaline karşı güvenlik önlemleri aldı.

Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Seferberliği: 2 Milyon 378 Bin Yapı Yenilendi
Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Seferberliği: 2 Milyon 378 Bin Yapı Yenilendi
İçeriği Görüntüle

Bölgede olası risklere karşı tedbirler sürerken, olayda meydana gelen hasarın boyutuna ilişkin incelemelerin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA