Kortej yürüyüşü, Keçi Burcu’ndan başlayarak Gazi Caddesi güzergâhını izledi ve İçkale Müze Kompleksi’nde sona erdi. Yürüyüş boyunca vatandaşlar, kentin tarihi dokusu eşliğinde korteje eşlik etti.
Etkinliğin en dikkat çeken anlarından biri ise Diyarbakır Surları önünde çekilen Diyarbakır halayı oldu. Turizm Haftası coşkusunun doruğa çıktığı halaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcisi Cenk Öztekin, antrenörler, sporcular, gençlik liderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tarihi surların önünde kurulan halay halkası, hem kültürel mirasın yaşatılması hem de kentin turizm değerlerinin tanıtılması açısından anlamlı bir görüntü oluşturdu. Etkinlik, Diyarbakır’ın kültürel zenginliğini ve toplumsal birlikteliğini bir kez daha gözler önüne serdi.





