DOLAR 41,1117 0,52%
EURO 47,8356 0,59%
ALTIN 4.484,060,04
BITCOIN 4569232-0,52%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Surlar Kurtarılmayı Vatandaşlar Harekete Geçilmesini Bekliyor

Surlar Kurtarılmayı Vatandaşlar Harekete Geçilmesini Bekliyor

Uzun bir süredir şantiye alanı olarak çevrilen Diyarbakır surları kurtarılmayı beklerken, vatandaşlar ilgili kurumlar ile yetkililere harekete geçilmesi için çağrıda bulunuyor.

ABONE OL
28 Temmuz 2025 14:29
Surlar Kurtarılmayı Vatandaşlar Harekete Geçilmesini Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

28 Temmuz 2025 14:29


Kaynak: ALİ VURANEL

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin adını aldığını tarihi surlar kurtarılmayı bekliyor. 2020 yılından beri restorasyon çalışmaları aralıklar ile devam ederken, çevrede ikamet eden vatandaşlar ile esnafların belirttiğine göre son aylarda ise herhangi bir restorasyon çalışmaları yürütülmüyor.

Zaman, çevre ve iklim koşullarından dolayı tahrip olan bölümlerin yeniden ayağa kaldırılması nedeni ile yapılan çalışmaların durmasına vatandaşlar tepki gösterirken, yetkili ve ilgili kurumların biran önce harekete geçmesi için çağrıda bulunuyor.

Bir Tarih Kurtarılmayı Bekliyor

Öte yandan Sur belediyesinin bulunduğu cadde üzerinde esnaflık yapan kimi Diyarbakırlı vatandaşlar çalışmaların bütün kurumların işbirliği ile yürütülmesi gerekliliğini ifade ederken, kimi Diyarbakırlı vatandaşlar ise “gördüğünüz gibi çalışmalar durmuş vaziyette. Bir tarih kurtarılmayı bekliyor. Bu işte sen, ben, biz ve siz ayrımı olmaz. Bu tarihi bir değerdir. Memleketin surlarını hep birlikte korumalıyız ve ayağa kaldırmalıyız” şeklinde konuştu.

 

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP