Haziranda 194 bin 740 aracın kaydı yapıldı
Haziranda 194 bin 740 aracın kaydı yapıldı
İçeriği Görüntüle

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) verilerine göre, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin ilk yarıdaki ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 artarak 949 milyon dolara yükseldi.

Birlik Başkanı Ufuk Atakan Demir, elde edilen sonuçlarla Ege Bölgesi'nin sektördeki lider konumunu koruduğunu belirtti. Demir, Türkiye genelinde 1 milyar 904 milyon dolarlık sektör ihracatı gerçekleşirken, bunun 949 milyon dolarlık bölümünün Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Sektörün yıl sonu ve uzun vadeli hedeflerine de değinen Demir, Türkiye genelinde su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatının 2026 sonunda 4,3 milyar dolara, 2030 yılında ise 5 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını ifade etti. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin ise yıl sonunda 2 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Su ürünleri ihracatına ilişkin hedefleri de paylaşan Demir, 2027 yılı için 2,7 milyar dolar, 2030 yılı için ise 3,5 milyar dolarlık ihracat hedefi bulunduğunu belirterek, bu hedeflere ulaşmak amacıyla yılın ikinci yarısında uluslararası tanıtım faaliyetlerinin yoğun şekilde sürdürüleceğini kaydetti.

Kaynak: AA