Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mezopotamya Sinemacılar Kültür Tanıtım Derneği iş birliğinde düzenlenen festivalin ödül töreni, Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Mihriban Er ve Murat Parasayar’ın sunduğu gecede, yarışmaya katılan filmlerden kısa gösterimler yapıldı.

Cizre’de Okul Servislerine Güvenlik Denetimi
Cizre’de Okul Servislerine Güvenlik Denetimi
İçeriği Görüntüle

Kısa film kategorisinde birincilik “Susmuşlar Eşiği”nin

Festivalde 25 kısa metrajlı film finale kalırken, yarışmanın birincisi “Susmuşlar Eşiği” oldu. “Gazze Muhabiri” ikinci, “32 Dakika” ise üçüncü sırada yer aldı.

Uzun metrajlı film kategorisinde yarışan 5 film arasından “Aile Meselesi”, En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü. Filmde rol alan Halil Ergün’e ayrıca Jüri Özel Ödülü takdim edildi.

Usta oyunculara Yaşam Boyu Onur Ödülü

Törende Türk sinemasına yıllarca emek veren Tarık Papuççuoğlu, Bülent Bilgiç, Şerif Sezer, Mehmet Çepiç ve Halil Ergün’e Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.

Ödüllerini alan sanatçılar, yaptıkları konuşmalarda kendilerini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti. Festivale katkı sunan Ayça İnci, Sezgin Erdemir, Nilay Toprak, Boğaç Aksoy, Burak Sarımola, Mihriban Er ve Murat Parasayar’a da plaket verildi.

“Yeni nesle örnek olmaya gayret edeceğiz”

Festival Başkanı ve yapımcı Zeki Sincar, törende yaptığı konuşmada, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığının takdiriyle beş güne çıkarılan festivalin söyleşiler, film gösterimleri ve mini tiyatro oyunlarıyla dolu geçtiğini belirtti.

Türk sinemasının usta oyuncularını Mardin’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Sincar, yeni nesillere örnek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Gelecek yıl daha kapsamlı bir festival düzenlemeyi hedeflediklerini ifade eden Sincar, Türk sinemasına emek veren sanatçıları Mardin’de ağırlamaya ve ödüllendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Mardin’in her yönüyle bir sanat şehri olduğunu vurgulayan Sincar, festival aracılığıyla kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Gençlerin yönetmenlik, yapımcılık, oyunculuk ve senaristlik alanlarına yönelmesi için çalışmalar yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

Festivale 600’den fazla film başvurdu

Mezopotamya Sinemacılar Kültür Tanıtım Derneği Başkanı Adem Sincar ise festivale 600’den fazla film başvurusu yapıldığını açıkladı.

Ön jüri ve ana jüri değerlendirmelerinin ardından seçilen filmlerin ödüllerine kavuştuğunu belirten Sincar, yarışmada birbirinden değerli yapımların yer aldığını ve jüri üyelerinin seçim yapmakta zorlandığını ifade etti.

Festivalin her yıl gelişerek daha geniş kitlelere ulaştığını dile getiren Sincar, etkinliğin Mardin halkına ve sinema dünyasına katkı sunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ödül töreni, sahneye çıkan oyuncu ve sanatçıların Mardin türkülerini seslendirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA