Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesinde beklenen çalışma başladı. Mahalle muhtarı ve sakinlerinin uzun süredir yetkili kurumlara yaptığı çağrı ile başlanan çalışma ise mahallenin doğal dağıtım şebekesine kavuşturulması nedeni ile gerçekleştiriliyor. Yürütülen çalışma ise geçtiğimiz hafta sonunda saha incelemesinin ardından dün itibari ile başlandı.
Nüfus ve yerleşme açısından büyük yoğunluğa sahip Muradiye Mahallesinin doğal gaz alt yapı sistemi ile entegre edilmesi neticesinde kömür ve odun gibi yakıtlar ile kış mevsiminde ısınan konutların doğaya saldığı olumsuz gazların önüne geçilecek ve ekolojik dengeye katlı sağlanacak.
Son olarak kent merkezinin nadir doğalgaz hattı bulunmayan Muradiye Mahallesinde başlanılan çalışmaların ise kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.





