Aile Fertlerine Ağırlaştırılmış Müebbet
Soruşturma ve dava süreci de kamuoyunun yakın takibi altında geçti. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada şok edici detaylar ortaya çıktı. Küçük Narin’in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran, “iştirak halinde kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cesedi dere yatağına saklayan Nevzat Bahtiyar ise “suç delillerini gizlemek” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
Köylüler Hâlâ Şokta
Tavşantepe’de yaşayan köylüler, küçük bir kız çocuğunun kendi ailesi tarafından katledilmesinin yarattığı travmayı atlatamadıklarını dile getiriyor. Köy sakinleri, olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acının hâlâ taze olduğunu ve Narin’in masum gülüşünün hafızalarından silinmediğini söylüyor.
Anma Yarın Yapılacak
Narin’in mezarı başında yarın düzenlenecek anma töreninde dualar okunacak, küçük kız için mumlar yakılacak. Ailesinden sağ kalan yakınlarının yanı sıra, kadın ve çocuk hakları derneklerinin de katılım göstermesi bekleniyor.
Küçük Narin’in ölümü, aile içi şiddet ve çocuk istismarı davalarının önemini bir kez daha ortaya koyarken, kamuoyunda “çocukların korunması için daha etkin önlemler alınmalı” çağrılarını beraberinde getirmişti.
Kaynak: RAMAZAN SEYKAN





