Uzun süredir büyük AVM’lerin ve zincir giyim markalarının gölgesinde kalan Sur'daki tarihi Sabuncular Sokağı, şimdilerde en hareketli günlerini yaşıyor. Vatandaşların markalı ürünler yerine esnaf tezgahlarını tercih etmesi, sokaktaki insan hareketliliğini zirveye çıkardı. Geçmişte giyimin kalbi olan ancak zamanla popülerliğini yitiren sokak, yeniden Diyarbakır’ın giyim merkezi haline geldi.
Yaşanan bu yoğunluktan hem bütçesini korumaya çalışan vatandaşlar hem de uzun süredir iş yapamamaktan dert yanan esnaflar memnun olduklarını belirtiyor. İsmini belirtmek istemeyen bir vatandaş, "Markada bir tişört fiyatına buradan neredeyse tüm ihtiyacımızı olabiliyoruz" diye konuşarak, esnafları tercih etmelerine neden olan durumu özetliyor. Ayrıca birçok Diyarbakırlıda kalitenin markaları aratmadığının altını çizerek, tercihlerine etken olan durumu açıklıyor.
Vatandaşların yanı sıra esnaflarda hareketlilikten duydukları memnuniyeti, "Uzun zamandır böyle bir yoğunluk görmemiştik. Vatandaş artık sadece isme para ödemek istemiyor.Geleneksel alışveriş kültürü ve esnaf ile vatandaş arasındaki ilişki geri döndü, işlerimizden çok memnunuz" sözleri ile dile getirdi.
Son olarak esnaf ve vatandaşlar, yaşam pahalılığının, Sabuncular Sokağındaki hareketliliği ilerleyen günlerde artıracağını değerlendiriyor.





