Amedspor’da Florent Hasani dönemi sona erdi
Amedspor’da Florent Hasani dönemi sona erdi
İçeriği Görüntüle

Son aylarda rekor üstüne rekor kıran ve 8 bin 100 TL seviyelerini gören altın fiyatları, son günlerde yaşanan gerilemeyle birlikte hem yatırımcıların hem de kuyumcuların kafasını karıştırdı. Küresel piyasalardaki gelişmeler, merkez bankalarının faiz politikaları ve jeopolitik risklerin altın fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirten Mahmut Ak, bu tür iniş çıkışların piyasanın doğasında olduğunu söyledi.
“Altın her zaman güvenli limandır” diyen Ak, “Zaman zaman sert yükselişler olduğu gibi, kısa vadeli geri çekilmeler de yaşanabiliyor. Ancak altın, uzun vadede yatırımcısını üzmeyen bir araçtır. Ani düşüşleri panik sebebi olarak görmek doğru değil” ifadelerini kullandı.
Son günlerde yaşanan düşüşlerin geçici olabileceğine dikkat çeken Ak, özellikle küçük yatırımcıların panik satışlarından kaçınması gerektiğini vurguladı. Altının sadece kısa vadeli kazanç için değil, aynı zamanda birikim ve güvence aracı olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ak, “Geçmişe baktığımızda altın her düşüşten sonra yeniden toparlanmayı başarmıştır. Bugün düşüş olarak görülen seviyeler, yarın alım fırsatı olarak değerlendirilebilir” dedi.
Kuyumculuk sektöründe de belirsizliğin hissedildiğini aktaran Mahmut Ak, vatandaşların alım-satım konusunda daha temkinli davrandığını belirtti. Özellikle düğün sezonu öncesinde yaşanan bu dalgalanmanın piyasada bekleme havası oluşturduğunu söyleyen Ak, önümüzdeki süreçte altına olan talebin yeniden artabileceğini ifade etti.
Mahmut Ak, yatırımcılara güvenilir kaynaklardan piyasa takibi yapmaları ve kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemeleri çağrısında bulunarak, “Altın, sabırlı olan yatırımcının kazandığı bir araçtır. Kısa vadeli dalgalanmalara odaklanmak yerine, uzun vadeli bakış açısıyla hareket edilmesi en sağlıklı yol olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: BİLAL DALGIÇ