DOLAR 41,0954 0,51%
EURO 47,7878 0,58%
ALTIN 4.480,080,06
BITCOIN %
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaynartepe Mahallesi’nde Belediye Sandık Kurdu

Kaynartepe Mahallesi’nde Belediye Sandık Kurdu

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde, belediye tarafından hayata geçirilen Katılımcı Bütçe Bağlar Modeli uygulaması Kaynartepe Mahallesi’nde devam ediyor.

ABONE OL
27 Ağustos 2025 21:39
Kaynartepe Mahallesi’nde Belediye Sandık Kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27 Ağustos 2025 21:39


Kaynak: NAİM DEMİR

Vatandaşların yerel yönetimlerde söz sahibi olmasını amaçlayan proje kapsamında, her mahallede oylama masaları kuruluyor. Daha önce Bağcılar Mahallesi’nde ilk kez uygulanan modelde, mahalle sakinleri projeler için oy kullanarak karar süreçlerine katılmıştı.

Bu kez Kaynartepe Mahallesi’nde kurulan sandıklarda, vatandaşlar belediyenin hazırladığı projeler arasından seçim yapma imkânı buldu. Katılımcı bütçe modeli sayesinde, mahalle sakinleri kendi yaşam alanlarını ilgilendiren çalışmalarda doğrudan söz sahibi oluyor.

Bağlar Belediyesi Katılımcı Bütçe Koordinatörü Sedat Yıldız, uygulama hakkında bilgi vererek, “Belediyenin belirlediği 13 projeyi mahalle sakinlerinin oylamasına sunduk. Halkın en çok tercih ettiği 3 projeyi Kaynartepe Mahallesi’nde hayata geçireceğiz” dedi.

 

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.