Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Diyarbakır için yaptığı yoğun yağış uyarısının ardından Kayapınar Belediyesi, olası su baskınları ve altyapı sorunlarına karşı harekete geçti. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Zabıta ekiplerinden oluşturulan acil müdahale birimi, yağışın etkili olduğu bölgelerde yoğun mesai yaptı.

Diyarbakır’da Yeni Açılan Alt Geçidi İlk Yağmurda Su Bastı
Diyarbakır’da Yeni Açılan Alt Geçidi İlk Yağmurda Su Bastı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 10 30 At 15.38.40 (2)Belediye ekipleri, su birikintilerinin oluştuğu noktalara müdahale ederken yağmur suyu mazgallarında da temizlik çalışması gerçekleştirdi. İlçe genelinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için ekiplerin gün boyunca sahada görev yaptığı belirtildi.

Whatsapp Image 2026 10 30 At 15.38.40 (1)

Çalışmaları yerinde takip eden Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Cengiz Dündar, sorunlara hızlı müdahale edilmesi sayesinde ilçede ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

Belediye ekiplerinin yağış sonrası oluşabilecek olumsuzluklara karşı çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak: BÜLTEN