Diyarbakır kent merkezinde doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte ısınma alışkanlıkları değişirken, 1990’lı yıllarda neredeyse her evde bulunan katalitik sobalar uzun süre piyasadan çekilmişti. Ancak bu yıl hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerde etkili olan çetin kış koşulları ve elektrik fiyatının yükselmesi nedeniyle katalitik sobaları yeniden gündeme taşıdı.

Özellikle doğalgaz altyapısının bulunmadığı bölgelerde faaliyet gösteren esnaflar, pratik ve taşınabilir olması nedeniyle katalitik sobalara yöneliyor. Merkez Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi’nde satışa sunulan katalitik sobaların başlıca alıcılarını da bu bölgelerdeki işyeri sahipleri oluşturuyor.

Diyarbakır Stadyumu'nda Amedspor Detayı: VİP Tribününe Logolu Koltuklar Yerleştirildi
Diyarbakır Stadyumu'nda Amedspor Detayı: VİP Tribününe Logolu Koltuklar Yerleştirildi
İçeriği Görüntüle

Esnaflar, uzun yıllardır neredeyse hiç satışı yapılmayan katalitik sobaların Ocak ayında beklenmedik bir talep gördüğünü belirtiyor. Ancak satış sezonunun büyük bölümünün geride kalmış olması nedeniyle bu talebin geçmiş yıllardaki kayıpları telafi etmeye yetmeyeceği ifade ediliyor.

Katalitik Soba

5 Nisan Mahallesi’nde yeni ve ikinci el olarak satışa sunulan katalitik sobalara olan ilginin bir süre daha devam etmesi beklenirken, fiyatlar ürünün durumuna ve kalitesine göre 950 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.

Kaynak: TAHA YAYAN