Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Ekiplerin yürüttüğü çalışmada, Ekvador’dan başlayıp Malta üzerinden Mersin’e ulaşan bir gemiden indirilen konteyner şüpheli bulunarak X-Ray cihazıyla taramadan geçirildi. Kontroller sırasında konteynerin soğutucu motor bölümünde gizlenmiş 3 kilo 490 gram kokain tespit edildi.
Operasyonun devamında ekipler, Mezitli ilçesinde bir aracı da takibe aldı. Araçta yapılan aramada 122 kilo 300 gram takoz esrar bulundu.
Uyuşturucu maddelere el konulurken, olayla bağlantılı oldukları belirlenen E.İ.G., M.E. ve H.M.H. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerle ilgili adli sürecin sürdüğü bildirildi.




