Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Mevasi bölgesinde yoğun yağış nedeniyle İsrail saldırısından dolayı evleri yıkılanların kaldığı onlarca çadırı su bastığı ifade edildi.
Gazze'de yoğun yağış nedeniyle İsrail saldırılarında evleri yıkılanların kaldığı çadırları su bastı
Gazze'de derme çatma çadırlarda yaşayan binlerce aile, yaklaşan kışı nasıl geçireceklerini düşünüyor
Belediyelerin temel hizmet vermekte zorlandığı Gazze'de 700 bin ton atık, insan sağlığını tehdit ediyor
BM: İsrail, 10 Ekim'den bu yana 4 bin paletlik acil yardım malzemesinin Gazze'ye giriş taleplerini reddetti
Çadırların rüzgarın da etkisiyle kullanılamaz hale geldiği aktarılan açıklamada, dün başlayan soğuk hava ve sağanak yağışın, Gazzelilerin halihazırdaki zor yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdığı vurgulandı.
İsrail saldırıları nedeniyle evleri yıkılan ya da bulundukları yerden zorla göç ettirilen Gazzeliler, temel yaşam olanaklarına erişimde güçlük çekiyor ve İsrail’in engellemeleri nedeniyle yardım malzemelerine de ulaşamıyor.




