Bu kez olay, Yenişehir ilçesinin en işlek bölgelerinden biri olan Ofis Semti’nde yaşandı. Ev taşıma işlemi gerçekleştiren bir nakliyat firması, kamyonet üzerindeki vincini kaldırımı tamamen kapatacak şekilde park etti. Tonlarca ağırlıktaki vinç sisteminin ağırlığıyla kaldırımların taşıma kapasitesi aşıldı, zeminde çatlak ve kırılmalar oluştu.

Vatandaşlar Tepkili
Ofis Semti’nde yaşanan bu olay, bölge sakinlerinin tepkisini çekti. Yürüyüş yolunun kapanmasından dolayı geçişin zorlaştığını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu duruma karşı daha etkin denetim yapması gerektiğini söyledi. Bir vatandaş, “Kaldırımlar yayalar için yapılıyor ama biz artık oralarda yürüyemiyoruz. Her taşınmada bir vinç kaldırımı kaplıyor, bazen kabloların altından geçiyorlar, bu da tehlike yaratıyor,” diyerek duruma tepki gösterdi.

Diyarbakır’da bugün akşam bazı yollar trafiğe kapalı olacak
Diyarbakır’da bugün akşam bazı yollar trafiğe kapalı olacak
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 10 07 At 07.36.49 (1)

Yasal Sınırlara Rağmen Denetimsizlik Hakim
Belediye yönetmeliklerine göre, şehir içinde taşınma işlemleri sırasında kaldırımların ve kamusal alanların işgal edilmesi, izin alınmadan vinç kurulması yasak. Ancak uygulamada denetim eksikliği nedeniyle birçok nakliyat firması bu kurallara uymuyor. Kimi zaman elektrik hatlarının altına kadar giren vinçler, hem altyapıya zarar veriyor hem de olası kazalara davetiye çıkarıyor.

Kaynak: NAİM DEMİR