Anadolu’da yetiştirilen ve nadir güvercin ırkları arasında gösterilen şebap güvercinleri, Erzurum’da düzenlenen özel sergide kuş meraklılarıyla buluştu.
Şebap Güvercin Federasyonu tarafından Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirilen “Türkiye Şebap Güvercin Sergisi”, Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen güvercin tutkunlarını bir araya getirdi.
Sergide yaklaşık 200 şebap güvercini; renkleri, vücut yapıları, paçaları ve çeşitli fiziksel özellikleri dikkate alınarak 5 farklı kategoride değerlendirildi.
Özel bakım ve beslenmeyle yetiştiriliyor
Özel olarak yetiştirilen şebap güvercinleri, gösterişli görünümlerinin yanı sıra yüksek ekonomik değerleriyle de öne çıkıyor. Kuşların sağlıklı ve belirgin özelliklerini koruyabilmesi için düzenli bakım ve özel beslenme programları uygulanıyor.
Şebap Güvercin Federasyonu Başkanı Necmettin Budak, federasyon olarak Türkiye'nin farklı kentlerinde sergiler düzenlediklerini belirtti.
Türkiye genelinde 30’dan fazla ilde faaliyet gösteren derneklerinin bulunduğunu aktaran Budak, şebap güvercinlerinin yetiştiriciliğinin büyük bir titizlik gerektirdiğini söyledi.
Budak, kuşların haftalık periyodik bakımlarının yapıldığını belirterek, şebap ırkının 5 farklı türden oluştuğunu ve son dönemde yurt dışında da ilgi görmeye başladığını ifade etti.
Şebap güvercinlerinin farklı ülkelerde yaygınlaşmaya başladığını belirten Budak, Arabistan’dan da yetiştiricilerin federasyona katıldığını kaydetti.
Sergide yer alan bazı özel şebap güvercinlerinin toplam değerinin ise 5 milyon liraya kadar ulaştığı belirtildi.





