Diyarbakır’da yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencileri sevindirecek bir uygulama hayata geçirilecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin okullarına daha rahat ve güvenli ulaşabilmeleri amacıyla 14 Eylül Pazartesi günü belediyeye ait toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanıma sunacak.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında, kent merkezi ve kırsal ilçelerde hizmet veren belediyeye ait toplu taşıma araçlarından öğrenciler ücretsiz yararlanabilecek.
Uygulamanın, okulların açılmasıyla birlikte yaşanabilecek ulaşım yoğunluğunun azaltılmasına ve öğrencilerin eğitim kurumlarına ulaşımının kolaylaştırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Öğrenciler ilk gün ücretsiz taşınacak
14 Eylül Pazartesi günü uygulanacak ücretsiz ulaşım kararı, Diyarbakır genelinde belediyeye ait toplu taşıma araçlarını kapsayacak. Böylece öğrenciler eğitim öğretim yılının ilk gününde okullarına herhangi bir ulaşım ücreti ödemeden gidebilecek.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.





