Diyarbakır’da geleneksel olarak pekmez, pestil, sucuk ve cevizli bastık yapımında kullanılan şirelik üzümler, bu yıl da tezgahlarda boy gösterdi. Tatlı aroması ve yüksek şeker oranıyla bilinen bu üzümler, kilosu 135 liradan satışa sunuluyor.

Esnaf: Talep var ama fiyat yüksek

Üzüm satıcıları, ürünün kaliteli olduğunu ve erken çıkan mahsulün rağbet gördüğünü belirtirken, bazı vatandaşlar ise fiyatların geçen seneye oranla oldukça yüksek olduğunu dile getiriyor.

Bir tezgah esnafı, “Bu sene hava şartları nedeniyle üzüm biraz erken çıktı ama verim düşük. O yüzden fiyatlar da yüksek. Şire yapmak isteyenler erkenden alıyor” dedi.

Key Ma’dan kadın üreticilere yeni proje
Key Ma’dan kadın üreticilere yeni proje
İçeriği Görüntüle
Kış hazırlıkları başladı

Şire üzümleri, özellikle evlerde yapılan kışlık ürünlerin temel malzemesi olarak önem taşıyor. Pekmez, pestil, cevizli sucuk gibi geleneksel lezzetler için şimdiden hazırlık yapan vatandaşlar, üzüm alımına yönelmiş durumda.

Diyarbakır’da Ağustos ayı boyunca üzüm bolluğunun artması ve fiyatların biraz daha düşmesi bekleniyor.

Kaynak: BİLAL DALGIÇ