Hazırlanan toplantı tutanağında, ilgili birimlere Legionella enfeksiyonu, vaka tanımı ve test süreçleri hakkında bilgilendirme yapılması kararlaştırıldı. Tespit edilen bakteri nedeniyle özellikle su kullanımına yönelik önemli kısıtlamalar getirildi.

Alınan önlemler kapsamında, musluk sularının oksijen flowmetre ve nebülizatör cihazlarında kullanılmasının uygun olmadığı vurgulandı. Bu tür cihazlarda yalnızca steril distile su ya da tıbbi kullanım için üretilmiş uygun sıvıların tercih edilmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca, musluk suyunun enteral beslenme işlemlerinde kullanılmasının sakıncalı olduğu ifade edilirken, bu süreçte güvenliği onaylanmış içme sularının kullanılması gerektiği kaydedildi.

Hastaların musluk suyunu içmemesi ve oda banyolarında duş almaktan kaçınması gerektiği de uyarılar arasında yer aldı. Özellikle aerosol oluşturan duş, püskürtme ve benzeri işlemlerden uzak durulması istendi.

Diyarbakır’da ücretsiz sanat eğitimleri için başvurular başladı
Diyarbakır’da ücretsiz sanat eğitimleri için başvurular başladı
İçeriği Görüntüle

Lezyon-1

Hastane yönetimi, belirtilen tedbirlerin hem hasta hem de sağlık çalışanlarının sağlığını korumak amacıyla ivedilikle uygulanması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: NAİM DEMİR