Geçtiğimiz haftalarda etkili olan ve uzun süre yerde kalan kar yağışı sırasında kamu kurumlarının geç müdahalesi vatandaşların tepkisine yol açmış, özellikle ana yollar ve kaldırımların temizlenmemesi nedeniyle günlük yaşam zorlaşmıştı. Yaşanan bu olumsuzlukların ardından bu kez belediye ekipleri erken harekete geçti.

Belediye Ekipleri Erken Hareket Etti (1)Dün başlayan kar yağışının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerine bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinde sahaya inerek yoğun bir çalışma başlattı. Kentin birçok noktasında eş zamanlı olarak yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında, ana arterler başta olmak üzere ara sokaklar, kaldırımlar ve yaya geçitleri kardan temizlenmeye çalışıldı.

Emeklilerden Birleşik Mücadele Çağrısı: Örgütlenmeden Çıkış Yok
Emeklilerden Birleşik Mücadele Çağrısı: Örgütlenmeden Çıkış Yok
İçeriği Görüntüle

Belediye Ekipleri Erken Hareket Etti (2)Özellikle vatandaşların işe, okula ve hastanelere daha rahat ulaşabilmesi için yoğun mesai harcayan ekipler, buzlanma riskine karşı da tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Trafiğin aksamaması ve olası kazaların önüne geçilmesi amacıyla kritik noktalarda iş makineleriyle kar küreme çalışmaları yapıldı.
Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edebileceğini belirterek vatandaşlardan dikkatli olmalarını, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını istedi. Belediye ekiplerinin ise hava koşullarına bağlı olarak 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Belediye Ekipleri Erken Hareket Etti (3)Vatandaşlar, bu kez erken yapılan müdahaleden memnun olduklarını dile getirirken, karla mücadele çalışmalarının kesintisiz devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: NAİM DEMİR