Diyarbakır Stadyumu’nda büyük bir taraftar desteği önünde oynanan karşılaşmaya Amedspor etkili başladı. Ev sahibi ekip, 13. dakikada Gift Orban’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Amedspor baskısını sürdürürken 22. dakikada Dia Saba sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkararak skoru 2-0 yaptı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.
İkinci yarıda gol düellosu
İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, 56. dakikada Dusan Vlahovic ile farkı bire indirdi ve skor 2-1'e geldi.
Amedspor ise bu gole kısa sürede cevap verdi. 60. dakikada Furkan Soyalp, takımının üçüncü golünü kaydederek skoru 3-1 yaptı.
Karşılaşmanın 85. dakikasında Amadou Cisse kırmızı kart görerek Amedspor'u sahada 10 kişi bıraktı. Eksik kalan Amedspor karşısında baskısını artıran Beşiktaş, 90+9. dakikada kazandığı penaltıyı Orkun Kökçü'nün gole çevirmesiyle skoru 3-2'ye getirdi.
Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca Amedspor, sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Amedspor zirvenin sahibi oldu
Bu galibiyetle puanını 13'e yükselten Amedspor, 6. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş ise 12 puanda kaldı. Amedspor'un 6. haftadaki galibiyeti, daha önce 13 puanda bulunan Galatasaray'ın Trabzonspor karşısında aldığı 4-0'lık mağlubiyetin ardından zirve yarışında puan tablosunu da değiştirdi.

Diyarbakır'da tarihi gece: Amedspor, Beşiktaş'ı 3-2 yenerek Süper Lig'de liderliğe yükseldi.




