Diyarbakır’da yol, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi yapım çalışmaları nedeniyle trafik düzenlemesine gidildi. Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonunun (UTDK) 14 Ekim 2026 tarihli ve 102 sayılı kararı kapsamında, Seyrantepe TOKİ 1. Cadde’nin Silvan yoluna giriş ve çıkış bağlantısı geçici olarak araç trafiğine kapatıldı.
3 Otobüs Hattının Güzergâhı Değişti
Yolun kapatılması nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait FE1, F2 ve F7 kodlu otobüs hatlarının güzergâhlarında düzenleme yapıldı.
Seyrantepe TOKİ’den çıkarak Silvan yolu üzerinden Seyrantepe Kavşağı’na ulaşan otobüsler, yeni düzenlemeyle Elazığ Bulvarı güzergâhını kullanacak. Otobüsler, İl Özel İdare Kavşağı’ndan Seyrantepe Kavşağı yönüne dönerek mevcut güzergâhlarında seferlerine devam edecek.
Sürücülere ve Yolculara Uyarı
Yetkililer, yol kapatma ve güzergâh değişikliği nedeniyle yurttaşların ulaşım planlarını yeni düzenlemeye göre yapmalarını istedi. Sürücülerin ise bölgede bulunan trafik işaretleri ve yönlendirmelere uymaları gerektiği belirtildi.
Çalışmalar nedeniyle uygulanacak geçici trafik düzenlemesinin, bölgedeki ulaşımı ve toplu taşıma seferlerini etkileyebileceği ifade edildi.





