DOLAR 41,0952 0,51%
EURO 47,8081 0,57%
ALTIN 4.481,050,07
BITCOIN 46137242,10%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu kez fiyatından değil, büyüklüğünden dolayı yarım satılıyor

Bu kez fiyatından değil, büyüklüğünden dolayı yarım satılıyor

Diyarbakır’ın dünyaca ünlü karpuzları, ilk çıktığı dönemlerde yüksek fiyatı nedeniyle yarım veya çeyrek olarak satışa sunulurken, şimdi ise devasa boyutları nedeniyle yine yarım ve çeyrek şeklinde satılıyor.

ABONE OL
12 Ağustos 2025 14:55
Bu kez fiyatından değil, büyüklüğünden dolayı yarım satılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12 Ağustos 2025 14:55


Kaynak: NURETTİN FİDANCAN

Kentte tezgâhlara çıkan ve 15-16 kilograma kadar ulaşan karpuzlar, vatandaşların talebine göre dilimlenerek satılıyor. Satıcılar, karpuzların hem lezzeti hem de büyüklüğüyle dikkat çektiğini belirterek, “Eskiden fiyatı yüksekti, vatandaş bütçesine göre yarım veya çeyrek alıyordu. Şimdi ise fiyatı makul ama karpuzlar o kadar büyük ki, tek parça almak yerine yine yarım ya da çeyrek tercih ediliyor” dedi.

Tadı ve aromasıyla sofraların vazgeçilmezi olan Diyarbakır karpuzu, bu yıl hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünü güldürüyor.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP