OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Erdoğan’a, bölgedeki üretim faaliyetleri, yatırımlar, istihdam ve sanayicilerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi verildi.
Ziyarette Diyarbakır sanayisinin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Fidan, çözüm sürecinin oluşturduğu olumlu havanın iş dünyasında beklenti ve heyecan yarattığını söyledi. Fidan, siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomik adımların da eş zamanlı atılması gerektiğini ifade etti.
Sanayicinin gündemi finansman
Sanayicilerin en önemli sorunlarından birinin finansmana erişim olduğunu belirten Fidan, yüksek faizlerin yatırım ve üretim kararlarını zorlaştırdığını dile getirdi.
Bölge sanayisinin ihtiyaçlarına uygun kredi imkanlarının oluşturulması gerektiğini belirten Fidan, mevcut işletmelerin finansman sorunlarının çözülmesi ve yeni yatırımların teşvik edilmesi çağrısında bulundu.
Fidan ayrıca Diyarbakır ve bölge illerinin üretim, yatırım ve istihdam kapasitesinin artırılması için özel destek mekanizmalarının uygulanmasını istedi.
Savunma sanayisi yatırımları gündemde
Görüşmede Diyarbakır’ın savunma sanayisi yatırımlarından daha fazla pay alması da ele alındı. Kentin mevcut üretim altyapısı ve yetişmiş iş gücü sayesinde savunma sanayisinin tedarik zincirinde daha etkin rol üstlenebileceği belirtildi.
Ziyaretin ardından Bilal Erdoğan, Vali Murat Zorluoğlu, Burhan Özdemir ve OSB yönetimiyle birlikte bazı fabrikaları gezdi. Heyet, üretim tesislerinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi aldı.




