Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan bayramı öncesinde giyim sektöründe hazırlıklar şimdiden başladı. Atölyelerde üretilen yüzlerce ürün son günlerde kentin çeşitli noktalarında bulunan toptan satış mağazalarına gönderilirken, kentin giyim dağıtım noktası olan Sur içi bölgesi ise yoğunlukta ilk sırada yer alıyor. Yoğunluğun hat safhaya ulaştığı hanlardan biride Mahmudiye İşhanı oluyor.
Kargo araçlarından birinin geldiği, diğerinin döndüğü iş hanında yüzlerce kilo ağırlığında paketler iş hanında istifleniyor ve sayımı yapıldıktan sonra Diyarbakır il ve ilçelerinde bulunan giyim mağazalarına talep doğrultusunda gönderiliyor. En çok ürün talebinin geldiği ve kamyonetler ile giyim paketlerinin gönderildiği bölge, Bağlar ilçesinin giyimde kalbi konumunda bulunan Sakarya Caddesi olduğu ifade ediliyor.
Talebi Yetiştirmekte Zorlanıyoruz
Toptan giyim ürünleri satıcılığı yapan esnaflar, yaşam koşullarının göz önünde bulundurarak, bu yıl atölyelerin ve toptancıların satış fiyatını normal seviyede tutmaya gayret gösterdiklerini belirtirken, kent genelinden gelen talebin yoğun düzeyde olduğunu ve daha şimdiden talep yetiştirmekte zorlandığını söylüyor. Ayrıca esnaflar, atölyelerin aralıksız üretime başladığını ve bu yıl ürün çeşitliliğinin daha fazla miktarda olacağını kaydediyor.

Bu Yılın İyi Geçmesini Değerlendiriyoruz
Son olarak talebin satışları diri tuttuğunu aktaran esnaflar, bu yıl bayram hareketliliğinin üretici, toptancı ve satıcı için iyi geçeceği değerlendirirken, son 10 günlük süre içinde yaşanan satış ve talep canlılığının ise katlanacağını belirtiyor.




