Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Amed Cup Tenis Turnuvası, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Gençleri ve yetişkinleri tenis sporuna teşvik etmek, kentte tenis kültürünü geliştirmek ve sporcuları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen organizasyona farklı yaş gruplarından 354 sporcu katıldı.

Dört kategoride mücadele

Turnuva; Genç Erkekler, Genç Kadınlar, Yetişkin Kadınlar ve Yetişkin Erkekler olmak üzere dört kategoride düzenleniyor. Genç Kadınlar kategorisinde 20, Yetişkin Kadınlar kategorisinde ise 108 sporcu mücadele ediyor.

Turnuvada dereceye giren sporcular ile finalistlere çeşitli ödüller verilecek.

Karşılaşmalar dört tesiste oynanıyor

Malezya Büyükelçisi’nden Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’na ziyaret
Malezya Büyükelçisi’nden Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’na ziyaret
İçeriği Görüntüle

Amed Cup kapsamındaki müsabakalar, hakemlerin gözetiminde dört ayrı tesiste gerçekleştiriliyor. Karşılaşmalar 75 Mahabad Kapalı Tenis Kortları, 500 Evler Spor Kompleksi, Bağlar Belediyesi Ersin Tatar Parkı Tenis Kortları ve Parkorman Tenis Kortu’nda oynanıyor.

Şampiyonlar 13 Ekim’de belli olacak

Turnuvada finalistlerin belirlenmesinin ardından final karşılaşmaları 13 Ekim’de oynanacak. Final müsabakalarının tamamlanmasıyla dört kategoride dereceye giren sporcular belli olacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Amed Cup aracılığıyla çocuklardan yetişkinlere kadar farklı yaş gruplarındaki vatandaşların tenisle daha fazla buluşmasını ve kentte gelişen tenis kültürünün yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Kaynak: BÜLTEN