Kayapınar’da Okulların İlk Gününde Kantin Denetimi
Kayapınar’da Okulların İlk Gününde Kantin Denetimi
İçeriği Görüntüle

Özdoğan, seçimlerin demokratik ilkeler çerçevesinde, hiçbir dış müdahale olmadan ve sanayicinin özgür iradesiyle gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.
“OSB, Sanayicinin Ortak Alanıdır”
Açıklamasında Diyarbakır OSB’nin yalnızca üretim yapılan bir alan olmadığını, aynı zamanda kentin ekonomik geleceğini şekillendiren temel bir yapı olduğunu belirten Özdoğan, “OSB; üretim yapan, istihdam sağlayan ve şehrin ekonomik yükünü omuzlayan sanayicilerin ortak alanıdır. Bu alanın yönetimi de yalnızca sanayicinin iradesine dayanmalıdır” dedi.
Seçim sürecinde sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve diğer tüm kurumların tarafsız kalmasının önemine dikkat çeken Özdoğan, sürecin adil ve sağlıklı ilerlemesi için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
“Dış Müdahalelere Karşıyız”
Yeşil Liste olarak en başından beri savundukları temel ilkenin net olduğunu dile getiren Özdoğan, OSB’nin siyasi bir alan değil, üretim ve yatırımın merkezi olduğuna işaret etti. “Hiçbir yapının sanayicinin iradesinin üzerinde konumlanmasına müsaade etmeyeceğiz” diyen Özdoğan, seçimlere dışarıdan müdahale girişimlerinin olması halinde bunu kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.
Ekonomik Tabloya Dikkat Çekti
Diyarbakır’daki ekonomik göstergelere de değinen Özdoğan, ihracatın düşüşte olduğunu, şirketlerin kapanma eğilimi gösterdiğini ve gençlerin başka şehirlerde gelecek aradığını ifade etti. Artan işsizlik ve zayıflayan üretim kapasitesinin kentin potansiyelinin gerisinde kalmasına neden olduğunu belirten Özdoğan, “Bugün tartışmamız gereken kişiler değil, çözüm odaklı projelerdir” dedi.
Proje Odaklı Yönetim Vurgusu
Yeşil Liste’nin seçim sürecine güçlü bir vizyonla hazırlandığını belirten Özdoğan, hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de kamuoyuyla paylaştı. Bu kapsamda;
- Akıllı OSB ve dijital altyapı dönüşümü
- İhracat odaklı sanayi modeli
- Enerji maliyetlerini düşürecek Yeşil OSB uygulamaları
- Tek Durak Yatırım Ofisi
- AR-GE ve Tasarım Merkezleri
- Nitelikli İstihdam ve İhracat Akademileri
- Yurtdışı iletişim ofisleri
- Afet ve acil durum koordinasyon merkezi
- Güneş enerjisi santralleri ve enerji kooperatifleri
- Çevre odaklı projeler ve ekolojik koridorlar
gibi birçok başlıkta dönüşüm hedeflediklerini ifade etti.
“Bu Bir Adaylık Değil, Yeniden İnşa Çağrısı”
Diyarbakır OSB’yi yalnızca üretim yapılan bir alan olmaktan çıkararak, küresel rekabette söz sahibi bir sanayi ekosistemine dönüştürmek istediklerini belirten Özdoğan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu bir adaylık değil, yeniden inşa çağrısıdır. Diyarbakır’ın kaybedecek zamanı yoktur. Bizler iktidar olmak için değil, kolektif akılla yönetmek için adayız. Artık mesele sadece yönetmek değil, bu sistemi yeniden kurmaktır.”
Özdoğan, seçim sürecinin şeffaf, adil ve sanayicinin iradesine dayalı bir şekilde gerçekleşmesi temennisinde bulunarak tüm kamuoyuna saygılarını sundu.

Kaynak: BÜLTEN