DOLAR 41,0958 0,51%
EURO 47,7801 0,57%
ALTIN 4.480,070,06
BITCOIN 45985041,37%
Diyarbakır
37°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zor ve nadir görülen dirsek ameliyatı başarıyla yapıldı

Zor ve nadir görülen dirsek ameliyatı başarıyla yapıldı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Batmanlı Cevriye Erek’in nadir görülen dirsek kırığı ve bağ kopması, başarılı bir ameliyatla tedavi edildi.

ABONE OL
27 Haziran 2025 11:09
Zor ve nadir görülen dirsek ameliyatı başarıyla yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27 Haziran 2025 11:09


Kaynak: BÜLTEN

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, nadir görülen ve tedavisi oldukça güç olan bir dirsek yaralanması, Ortopedi Uzmanları tarafından başarıyla tedavi edildi.

Batman’da yaşayan Cevriye Erek, kolunun üzerine düşmesi sonucu dirseğinde ciddi bir kırık ve bağ kopması yaşadı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran Erek’in yapılan muayene ve tetkiklerinde, dirsek eklemine yakın birden fazla kemik kırığı ve hem iç hem de dış yan bağlarda kopma olduğu tespit edildi. Ortopedi doktorları, bu tür bir yaralanmanın nadir görüldüğünü ve tedavisinin oldukça zor olduğunu belirtti.

İki Uzman Hekim Birlikte Müdahale Etti

Hastanın ameliyatı, Ortopedi Uzmanları Op. Dr. Okan Ateş ve Op. Dr. Mustafa Altıntaş tarafından gerçekleştirildi.

Op. Dr. Okan Ateş, operasyonla ilgili şunları söyledi:

“Hastamızın dirsek bölgesinde hem kırık hem de iç ve dış yan bağlarda kopma mevcuttu. Bu tür kombinasyon yaralanmaları nadir görülür ve tek başına müdahale edilmesi zordur. Önce kırık kemik parçalarını titizlikle vida ile sabitledik, ardından kopan bağları onardık. En son olarak kolun hareket kabiliyetini koruyacak şekilde özel bir hareketli dış sabitleyici uyguladık. Bu sayede hem fonksiyonel iyileşme sağladık hem de ağrısız bir süreç geçirmesini hedefledik.”

 

Hasta Cevriye Erek ise başarılı tedavi sonrası doktorlarına teşekkür ederek sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

gazetedetay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.